Olumlu davranış ne demektir ?

Birseren

Global Mod
Global Mod
Olumlu Davranış Ne Demektir? (Ve Neden Bazen Komik Olur?)

Herkese merhaba forumdaşlar!

Bugün, "olumlu davranış" gibi ciddi bir kavramı mizahi bir şekilde ele alacağım. Tabii ki, bu ciddi bir konu, ama neden biraz eğlenmeyelim? Sonuçta, olumlu davranış derken; kimseyi sıkmadan, yüzleri güldüren, hayatı kolaylaştıran, içi dolu ama dışı hafif olan bir şeyden bahsediyoruz, değil mi? O zaman gelin, biraz eğlenerek anlamaya çalışalım!

Olumlu Davranış Nedir? Hayatın Kısa Tanımı: "Neşelen, Kimseyi Kırma!"

Olumlu davranış, aslında çok basit bir şey gibi görünse de, hayatın içindeki minik ama güçlü bir sihir gibi! Olumlu bir davranış, birinin gününü kurtaracak kadar küçük, ama birinin hayatını değiştirecek kadar büyük olabilir. Mesela, birisine gülümsemek ya da birine "Merhaba!" demek, asla küçümsenecek şeyler değildir. Olumlu davranış, hayatı biraz daha yaşanabilir kılan, insanlar arasında bir bağ kuran, dünyayı daha güzel bir yer haline getiren o ufak ama etkili şeydir.

Şimdi diyeceksiniz ki, "Olumlu davranış dediğin, hep gülümsemek mi? Hadi canım!" Tabii ki de değil! Olumlu davranış, bazen ciddi bir konu hakkında bile espri yapabilme yeteneğini içerir. Mesela, arabayı park ettiğinizde hemen alanı boşaltıp başka birinin park etmesine olanak sağlamak, ya da birine "Aman, elinize sağlık!" diyerek gününü güzelleştirmek... Ama asıl mesele, o davranışın doğru zamanda ve doğru yerde yapılıyor olması. Yani, doğru insanları, doğru anlarda olumlu şekilde etkilemek, hayatın sırrıdır.

Erkekler: Stratejik Olumlu Davranış Ustaları!

Erkeklerin olumlu davranışı hep stratejik mi olur? Evet, bazen evet! Her zaman çözüm odaklı ve sonuç odaklı yaklaşan erkekler, olumlu davranışlarını da bu bakış açısıyla şekillendirirler. Mesela, evde biri bir şeyleri kaybettiğinde, erkekler hemen "Aaa, kaybetmişsiniz! Ben hemen bulurum, bir saniye!" diyerek, bir yandan çözüm üretirken, bir yandan da pozitif bir ortam yaratmaya çalışırlar. Tabii, bu "bulma" işlemi çoğu zaman, kaybolan şeyin "hiç de kaybolmamış" olduğunun anlaşılmasıyla sonlanır, ama önemli olan sonuçtur, değil mi?

Erkeklerin olumlu davranışı bazen biraz da pratik olmaya meyillidir. Bu, "Hadi hep beraber oyun oynayalım!" diye bağırmak yerine, "Ben size bir strateji öneriyorum: Hadi şu takımı seçin, daha güçlü olursunuz!" demek gibi bir şeydir. Yani, olumlu bir davranış, onları her zaman çözümün lideri yapar. Hatta bazen, işi çözmeye çalışırken etraflarındaki insanlara gözle görülür derecede rahatlatıcı bir etki bırakırlar. Gerçekten, erkekler her durumda çözüm bulur, sonuç alırlar ve hep pozitif kalırlar… ya da öyle görünürler!

Kadınlar: Empatik Olumlu Davranışa Doymazlar!

Kadınlar için olumlu davranış biraz daha derin ve empatik bir yerden gelir. Kadınlar, çevrelerindeki insanları hem fiziksel hem de duygusal olarak iyileştiren bir güçtürler. Olumlu davranışlar, kadınlar için çoğu zaman başkalarının duygusal ihtiyaçlarını anlamakla ilgilidir. "Nasılsın?" diye sorulmuş bir soru, bazen sadece bir selamlaşma değil, "Senin içinde neler oluyor?" demek gibidir.

Mesela, bir arkadaşının kötü bir gün geçirdiğini fark eden bir kadın, hemen "Bir şey yapalım, seni biraz neşelendireyim!" diyebilir ve bir kahve içmeye davet edebilir. İşte, bu basit ama derin bir olumlu davranıştır. Kadınlar, başkalarının duygusal iyiliği üzerine yoğunlaşırken, bunu yaparken de etraflarındaki kişileri gerçekten anlamaya çalışırlar. Olumlu davranışları, insanları anlamak ve onlarla empatik bir bağ kurmakla ilgilidir.

Bazen kadınlar, böyle "iyileştirici" bir davranış biçimiyle o kadar sarar ki çevresindeki insanları, hatta minik şeyleri bile (başka birinin kaybolan eşyasını bulmak gibi) önemseyip içtenlikle yardım etmeyi tercih ederler. Onlar için bu, sadece başkalarına yardımcı olmak değil, aynı zamanda toplumu daha güçlü kılma, daha sevimli kılma çabasıdır. Pozitif davranış, kadınlar için aslında ilişki kurma ve insanları anlamanın da bir yolu olabiliyor.

Güldüren Davranışlar: Olumlu Ol, Ama Komik Olmayı Unutma!

Tabii ki, olumlu davranışın sadece ciddi olmak zorunda olmadığını unutmamalıyız. Bazen, mizah da harika bir olumlu davranış biçimidir. Mesela, bir arkadaşınıza yaptığı küçük bir hatayı şirin bir şekilde mizahi bir dille anlatmak, ona olumsuzlukları gösteren bir şekilde değil de, güldüren bir şekilde yaklaşmak, anlık olarak hem sizi hem de onu rahatlatır.

Düşünün, biri size "Üzgünüm, biraz geç kaldım!" dediğinde, "Sorun değil, dünyayı kurtarmak için önce kahve içmen gerek!" şeklinde esprili bir cevap vermek, aslında hem olumsuz bir durumu olumlu hale getirmenin hem de gülümsemenin harika bir yoludur. Sonuçta, kimseyi kırmamak ve insanları güldürmek de bir olumlu davranış türüdür!

Siz Nasıl Olumlu Davranıyorsunuz? Forumda Eğlenceli Yorumlarınızı Bekliyorum!

Şimdi sevgili forumdaşlar, sıra sizde! Olumlu davranışlar sizin için ne anlam ifade ediyor? Erkekler ve kadınlar arasındaki bu farklar hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendi hayatınızda olumlu davranışı nasıl yansıttınız, ya da komik anlarınızı paylaşarak bu yazıyı daha da güzelleştirebilir misiniz? Hadi, eğlenceli yorumlarınızı bekliyorum!

Unutmayın, olumlu davranış yaparken hem kalpten gelmeli hem de biraz gülmeliyiz!